Împreuna prin si pentru autism

Împreuna prin si pentru autism

15000 RON

Scopul proiectului:

Scopul proiectului este de a face mai accesibilă identificarea și diagnosticarea timpurie a autismului în regiunea Mureș. Pentru a realiza acest lucru, este necesar achiziționarea ADOS-ului (Autism Diagnostic Observation Scheme), un set de instrumente adecvat pentru diagnosticarea autismului.

Cărei nevoi îi răspunde proiectul?

În ultimii ani am observat o creștere accentuată în numărul persoanelor cu autism. Din ce în ce mai mulți familii vin la noi cu copii care arăt semne de autism - acești copii sunt afectați în abilitățile lor de comunicare, întâmpină probleme în interacțiunile lor sociale, ei nu caută compania copiilor de aceeași vârstă, iar activitățile lor de joacă sunt unilaterale... În ultimele șase luni la 8 din cele 10 cazuri testate am identificat tulburare de spectrul autist, și astfel am reușit îndrumarea familiilor afectate către specialiști.

Condiția diagnosticului timpurie înseamnă identificarea din timp a simptomelor, adică aplicarea unui screening potrivit autismului. Principiile sistemului de sănătate la nivel mondial pun mare accent pe screening-ul timpurie a tulburărilor de dezvoltare, deoarece un sistem eficient de screening face posibilă prevenirea dezvoltării nefavorabile sau a consecințelor multiple ale unei anumite tulburări de dezvoltare.

Datorită procedurii de diagnosticare, depistarea din timp a autismului permite o intervenție complexă,  care astfel se va începe cât mai repede posibil. Prin diagnosticare obținem o explicație pentru comportamentul copilului, evităm interpretările greșite și ajutăm familiile afectate să nu piardă timp pe o cale greșită de vindecare și/sau autovindecare.

Psihiatrii pediatri, psihologii și profesorii de educație specială colaborează în diagnosticarea tulburării din spectrul autismului. Procesul de diagnosticare poate fi accelerat prin achiziționarea și utilizarea dispozitivului ADOS.

Care este soluția pe care o propuneți?

Achiziționarea și utilizarea dispozitivului ADOS în perioada foarte timpurie, chiar și cu copiii mici, facilitează munca de diagnosticare. Se scurtează timpul de acces la sondaj, punând la dispoziție diagnosticul tulburării din spectrul autist în mai multe locații, inclusiv și în centrul de reabilitare St.Agneza aparținând Centrului Caritas din Târgu Mureș. Pe baza stabilirii diagnosticului corect, putem oferi terapie specifică autismului la centrul de reabilitare Sfânta Agneza.

Target

15000 RON din cele 25000 RON

Cum veţi folosi sumele strânse prin cadrul programului Cercul de donatori Mureș?

Achiziționare ADOS kit.

Organizația: Caritas Alba Iulia

 


doresc sa plătesc lunar această suma timp de 12 luni

Veți fi transferați către serviciul securizat EuPlatesc!