Mobil vízminőség-vizsgálati projekt

Mobil vízminőség-vizsgálati projekt

7000 RON 800 RON

Mobil vízminőség-vizsgálati projekt

A pályázat célja: 

A pályázat célja a víz minőségének vizsgálata Marosvásárhely térségében, valamint az ipari környezet által esetlegesen szennyezett kutak. A vizsgálat során kideríthető, hogy a víz veszélyes-e az emberekre vagy az állatokra, illetve megtudhatjuk a szennyezés forrását. 

Milyen megoldásokkal szolgál a projekt?

Az eső által talajvízbe került mérgező anyagok, mérgező hatással vannak a folyókra, tavakra, és kutakra, amiből az emberek vizet fogyasztanak. Rendszeres vizsgálatokkal és a mérések eredményének megjelölésével szeretnénk nyomon követni a vízminőséget egy, a polgároknak kialakított platformon.A méréseket valós időben el lehet küldeni a platformra, ahol a vízvizsgálat helyét, dátumát és értékeit megjelenítik. Azok a polgárok, akik aggódnak annak a területnek a víz minősége miatt, ahol élnek, kitölthetnek egy űrlapot, hogy a  vizsgálatot és a megadott paramétereket ellenőrizzék.

Milyen megoldásokat kínál a projekt?

Olyan mobil projekt létrehozása, amely több olyan tényezőt is tesztelhet, amelyek a vízminőséget mutatják(pH,EK,Temp,DO, ORP, Zavarosság/Opacitás). Az érzékelőket minden mérés előtt kalibrálni lehet a legjobb pontosság érdekében. A rendszer automatikusan elküldi az adatokat egy online adatbázisba, valamint menti a helyi kártyára.

Hogyan fogják felmérni a projekt hatékonyságát?

A projekt a marosvásárhelyi közösség, különösen az ipari terület közelében élő családok segítésére szolgál.A megkérdőjelezhető vízminőség kimutatása felhívja a figyelmet arra, hogy, az emberek egészsége veszélyben van. A radnóti hőerőműből és az Azomures komplexumból származó víz ellenőrzése azt is kimutatja, hogy lehetséges-e a hűtőberendezésben használt víz fertőzés.

Hogyan fogják felhasználni az Adományozói Körön gyűlt pénzösszeget?

Meg fogjuk vásárolni a mobil vízminőség-mérési projekthez szükséges eszközöket.A projekt 6 egyedi érzékelőből áll( pH,EK,Temp,DO, ORP, Zavarosság/Opacitás), valamint 1 adatfeldolgozóból, 1 GSM részből, amely online adatokat küld, és egy rész a kártyán és egy az akkumulátoron a helyi adatok mentéséhez.Külön projekt platformot (honlapot) is építenek, amely segít a marosvásárhelyi polgároknak a mérési adatok megtekintéséhez vagy az esetleges tesztekhez való jelentkezéshez.

Szervezet:

Iot4nature

Koordinátor: Luchiian Alexandru

Nagykövet: Brumbea Bogdan si Perghel Alin

 


szeretném fizetni minden hónapban ezt az összeget 12 hónapon keresztül

Át lesz irányítva a EuPlatesc biztonságos oldalra, ahol folytathatja a kifizetést!