ERA Irány Egyesület  ERAcademy

ERA Irány Egyesület ERAcademy

15000 RON

A projekt célja, hogy segítse a közösséget az ember-állat/gyermek-állat kapcsolat fejlődésében azáltal, hogy a jelenlegi és a jövő nemzedékek számára elősegíti az állatokkal és az emberekkel való pozitív interakcióra vonatkozó oktatást.

Milyen megoldásokkal szolgál a projekt?:

Szükség van egy olyan térre, ahol a közösségi résztvevők és állataik szakmai segítséget kaphatnak a viselkedési problémák, traumák (agresszió, szorongás stb.) kijavításához - pozitív megerősítési technikák, viselkedés fejlesztés és a "problémás" viselkedésmódok felülírására szolgáló speciális gyakorlatok alkalmazásával.

Szükség van egy olyan térre, ahol kifejezetten az ember/gyermek és az állat közötti kapcsolat fejlesztésére összpontosító rendezvényeket lehet szervezni és lebonyolítani, szakemberek(pszichológusok, trénerek, etológusok),  önkéntesek és az érdeklődők bevonásával.

Szükség van egy jól felszerelt és meleg és barátságos módon kialakított térre, hogy a fenti tevékenységeket időjárástól (hideg, meleg, sár, eső stb.) függetlenül el lehessen végezni.

Milyen megoldást kínál a projekt?

A fenti igényeknek megfelelő, könnyen megközelíthető,  illetve a fenti tevékenységek megszervezéséhez és lebonyolításához szükséges eszközökkel (asztalok, padok, videoprojektor, képzési eszközök, tükrök, babzsákok, polcok, világítás, videokamera, fűtés, légkondicionálás stb.) felszerelt tér kialakítása.

Közösségek bevonása a rendezvényekbe, biztosítva a szükséges képzést a tevékenységeket elősegítők számára.

Hogyan fogják felhasználni az Adományozói Körön gyűlt pénzösszeget?

Az összegyűjtött összegtől függően egy körülbelül 70-100 négyzetméteres helyiséget bérelünk, fűtéssel, hűtéssel, vízzel, világítással, WC-vel, parkolóval stb. Egy olyan helyiséget, amely könnyen megközelíthető, így közel van a városközponthoz. Valószínűleg egy dupla garázs, vagy egy korszerűsített csarnok.

Beruházunk bútorokra és kiegészítőkre, hogy megkönnyítsük a gyerekekkel való rendezvényeket (asztalok, babzsákok, polcok, könyvek, zene stb.).

Befektetünk a kiképzési kiegészítőkbe és felszerelésekbe (játékok, jutalmak, ketrecek, nyakörvek, botok, pálcák, rudak, vészhelyzeti és biztonsági felszerelések, szájkosarak, pórázok, védőkabátok, tükrök stb.) Be fogunk fektetni a csapatoktatásba. Már keressük az embereket, munkatársakat és helyszíneket, vannak ötleteink és irányaink, csak a pénzügyi rész még nem nyilvánult meg.