Rehabilitáció úszás segítségével-ELŐRE Sportklub Egyesület

Rehabilitáció úszás segítségével-ELŐRE Sportklub Egyesület

10000 RON

A projekt célja:

A rehabilitációs programunk megvalósításához szükségünk van egy olyan mobil l medenceliftre, amely a mozgássérült személyek be-és kiszállást biztosítja az úszómedencébe.

Milyen problémára keres választ a projekt? 

Egy kerekesszékes mozgássérültnek, aki úszni szeretne külön kihívást jelent a medencébe való bejutása. Sajnos nagyon nehéz megközelíteni az úszómedencéket kerekesszékkel mivel az uszodák nem akadálymentesek. Ezen probléma miatt nagyon kevés a mozgássérült, aki tud úszni. A medencelift megvásárlásával biztosítanánk az úszáshoz való lehetőséget.

 Milyen megoldással szeretnéd orvosolni a fent leírt problémát?

A sportklubunk az idén szeretne venni egy mobilis medenceliftet, amely talál minden típusú medencéhez. Marosvásárhelyen van 7 úszómedence, amelyből sajnos csak egy medencét lehet megközelíteni kerekesszékkel. A marosvásárhelyi Május 1 strandot melyet 2021-ben teljesen felújítottak és ennek köszönhetően egy kerekesszékes teljesen akadálymentesen be tud jutni az épületbe, lifttel felmegy az öltözőbe és onnan a medencéhez.

Programunk megvalósításáért már 2020-ban nekifogtunk az anyagi alapok biztosításához. Így részben sikerült összegyűjteni egyrészét a szükséges ősszegnek. A 3,5% adókampánnyal és még 3 cég szponszorizálásával. A Május 1 strand vezetőségével megbeszéltük a kivitelezési problémákat és következik egy együttműködési szerződés megkötése a megfelelő időpontban. Az úszóprogram vezetését önkéntes úszó oktatok végzik, akik megtanítják úszni a mozgássérülteket és elvégezni a megfelelő rehabilitációs gyakorlatokat.

Célösszeg:

A medencelift teljes ára 64.855 lej.  Sikerült kifizetni eddig 45.398 lejt.  A szükséges összegből hiányzik 19.456 lej, amit össze szeretnénk gyűjteni. 

Mire fogják felhasználni az Adományozói Körön összegyűlt pénzösszeget?

Az Adományozói Körön begyűlt pénzősszeggel kiegészítenénk a medencelift megvásárlására szükséges összeget és megvenni a liftet. Megvásárolni a szükséges segédeszközöket, ha több pénzösszeg gyűlne be.